צפלוהמטומה לתינוק בן 4 שבועות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/06/2021 | 16:05 | מאת: צפלוהמטומה לילד בן 4 שבועות

היי הילד שלי נולד עם צפלוהמטומה הוא בן 4 שבועות ואמרו לי שזה צריך לרדת תוך 4 שבועות וזה לא מראה סימני ירידה ...אומנם זה גם לא גדל אבל לא יורד... האם 4 שבועות זה המקסימום שאמורה לרדת הנפיחות? או שניתן לחכות עוד זמן? אשמח לדעת לאן ומה אני צריכה לעשות. תודה

שלום, צפלוהמטומה אמורה להיספג תוך נספר שבועות ברוב המקרים. אם בנך גדל ומתפתח כצפוי, חש בטוב ואוכל טוב - כנראה שאין מה לדאוג. אני ממליצה שתפנו לרופא הילדים שלכם לבדיקה, ויתכן שכדאי לשקול לבצע אולטרהסאונד (סונר) של הרקמות הרכות בגולגולת, כדי לראות את התוכן של הנפיחות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים