האם פרדניסון פוגע בזיכרון?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/06/2021 | 13:13 | מאת: יפעת

שלום האם פרדניזון גורם לירידה בזיכרון? מרגישה שאני שוכחת דברים....

יפעת שלום, שימוש ממושך בסטרואידים (פרדניזון) עלול לגרום לתופעות לוואי רבות, בהן גם כאלה הקשורות למוח: עצבנות, רעד, הלוצינציות, חוסר עייפות, רעב מוגבר, ובמקרים נדירים אף פסיכוזה. לא ידוע לי על ירידת זיכרון כתופעת לוואי מפרדניזון, וכן לא מצאתי מידע על כך במספר מקורות שבהם בדקתי. כדאי לברר עם הרופאה/ה שלך אם יתכן שירידת הזיכרון קשורה למחלתך הבסיסית. בבק...שה! בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים