מקרה מורכב בן 14 מבקשת ייעוץ בהקדם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/05/2021 | 11:23 | מאת: לי

נער בן 14 ברקע טיקים כרוניים מגיל 5 ו adhd לאחרונהתסמינים של ocd בהייה בחלל ומחשבות טורדניות עם צורך למלמל שמות אובחן אצל פסיכיאטרית ילדים ocd אני מרגישה שהילד לא אובחן עד הסוף הלכתי לעוד פסיכיאטר שאבחן גם.שניהם המליצו טיפול תרופתי אחת המליצה אנאפרניל השני המליץ פריזמה הבעיה שהילד בוהה ומלמלמל שמות בהכרה עירני אם מפריעים לו מתעצבן ובוכה ומגיע לסף תסכול גבוה .ילד ילדותי לגילו . לאחר מכן חוזר לעצמו כאילו כלום לא קרה אפילו מתנהג כמו תינוק בא לתת נשיקה .הבהייה קורת המון במהלך היום ומנטרלת אותו לגמרי. אבל במקומות עם אנשים אחרים זה כמעט לא קורה.בנוסף בעקבות זה יש לו ירידות במצב רוח ואין חשק לכלום.השינויים הם חדים במעבר שלהם יכול להיות מדוכא ושינוי אוירה משפרת מאוד את מצב רוחו.אז אני לא יודעת אם זה דכאון או ירידות במצב רוח הלכתי גם לנוירולוג שהפנה ל eeg. כבר מבולבלת מאוד ולא יודעת איזה טיפול תרופתי נכון עבורו. מה דעתך?

שלום לי (מקובל להתחיל ב"שלום"). דעתי היא שפסיכיאטר הוא הרופא הנכון עבורכם. יש מחלו אורגניות שגורמות לתופעות כאלו, ופסיכיאטר של ילדים ונוער אמור להכירן ולשלול אותן. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים