שאלה לרופאה לגבי בני בן 6 וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/05/2021 | 20:51 | מאת: שאלה לרופא

היי הבן שלי עוד שלושה חודשים בן 7 בגלל הקורנה התבלבל לילד כול השינה הוא בכיתה א אני לוקחת אותו פעם בשבוע למורה פרטית ושהילד חוזר מבית הספר הוא ישן ואז קשה לו לישון ונרדם בשלוש ואז המורה פרטית אומרת שהילד מעט חולם מתנתק האים זה קשור לשעות שינה שישן מאוחר

שלום, אם בנך הולך לישון בלוש לפנות בוקר, זה כמובן מצב מאד לא תקין, שמזיק לבריאותו וליכולותיו השכליות (למידה, ריכסז, זיכרון ועוד). ילד בן 7 צריך להירדם בשעה סבירה, ולישון 9-10 שעות רצוף בלילה. החולמנות והניתוק אצל המורה הפרטית יכולים לנבוע מעייפות או חוסר ריכוז, אך יש לוודא שלא מדובר בניתוק של אפילפסיה. אני מציעה שתקחו את הילד לרופא הילדים, כדי להבין מהמורה למה בדיוק היא מתכוונת ב"חולם ומתנתק". ... ודחוף להחזיר אותו לסדר יום קבוע ונורמלי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים