חזרה לפעילות גופנית לאחר זעזוע מוח.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/05/2021 | 06:09 | מאת: נינה

שלום.בני בן 14 ,בריא בדרך כלל,פרט מכך שברקע סובל ממיגרנות מס' ימים בכל חודש,ללא טיפול תרופתי. קיבל זעזוע מוח במהלך משחק כדורסל כאשר נפל מגובה של עצמו ונחבל במצח.התלונן על כאבי ראש,סחרחורות,הקאה חד פעמית,בחילות.התסמינים עברו כעבור 3 ימים. מתי מותר להחזיר אותו לחיי השיגרה ופעילות גופנית (חוג שחייה פעמיים בשבוע)?תודה רבה

נינה שלום, אם בנך עבר הדמייה של המוח והיא תקינה, וכלתלונויו חלפו, והוא חזר לעצמו לחלוטין - הוא יכול לחזור לפעילות. כדאי להתחיל במאמץ קל, ואם הוא מרגיש טוב וללא תלונות - להגביר בהדרגה כפי יכולתו ובקצב שלו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים