הקאות חוזרות אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/05/2021 | 22:50 | מאת: אמא חרדה

היי יש לי תינוקת מהממת ומתוקה בת שנה (יונקת) היא מאוד שובבה ותזיזתית כך שיוצא שלא פעם היא נופלת ולא פעם חטפה מכה בראש לצערי הרב תמיד עוקבים ובודקים שאין תופעות מחשידות וממשיכים בשגרת חיינו.. אך בחודש וחצי האחרון שמנו לב שיש תופעה של הקאות בעיקר בשעות הלילה לא באופן יומיומי אבל בתדירות יחסית גדולה.. זה קורה בדרכ אחרי שהיא קמה לינוק היא מתנהגת בחוסר שקט ואז מקיאה כמה פעמים נראית מותשת וחוזרת לישון עד שעות הבוקר. כמובן שהייתי כמה וכמה פעמים אצל רופאת הילדים שללנו דלקת ריאות וליחות, שללנו שקד שלישי ובעיות אאג, לא ידועה לנו אלרגיה כלשהי למזון פרט לדברי חלב שממילא אנחנו נמנעים לתת כרגע. רופאת המשפחה שלחה לבדוק בתחום הגסטרו אבל בעלי ואני תהינו אולי זה קשור לנפילות ? אולי מדובר בבעיה של דימום או משהו שלא עלינו עליו? האם מצב זה יכול להעיד על בעיה בראש? כי במהלך היום היא חיונית ומתנהגת דיי רגיל... אנחנו אובדי עצות אשמח להכוונה

שלום, הקאות באמצע הלילה בהחלט דורשות בירור. האם יש סמפטומים נוספים, כגון כאבי ראש או בטן? שינוי התנהגותי, מוטורי או שכלי? בפרעת בליעה, מציצה, ראייה, שמיעה או אחרת? אם בתך מקיאה רק אחרי יניקה ובסמוך אליה, אז יותר סביר שהבעיה בדרכי עיכול. הקאות ליליות שלא קשורות לאכילה יכולות לנבוע ממחלות נוירולוגיות, ולכן כדאי לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג ילדים, ואם הוא ישלול בעיה - לפנות לרופא עיניים ולנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים