ירידה בעקומות בהיקף ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/05/2021 | 10:39 | מאת: מיטל

שלום, הבן שלי בן חצי שנה. נולד במשקל 3 קילו. כבר מגיל לידה החלו בעיות של אי עלייה קיצונית במשקל. עד גיל ארבעה חודשים עלה פחות מקילו. בגיל ארבעה חודשים חובר לזונדה לחודש ועכשיו במשקל 7.500. עכשיו אוכל מכפית יונק ומשלים עם תמל. במהלך התקופה הוא ירד בכל העקומות. אני מודאגת מהיקף הראש. הוא נולד באחוזון 12 ירד מתחת לעקומות ועכשיו עלה לאחוזון 4. המרפס הקידמי נסגר בחמישה חודשים. הוא מתפתח לפי הספר, חייכן, חיוני ועושה את כל אבני הדרך לגילו. 1. האם הוא צריך/ יכול לעלות החזרה לאחוזון שלו? 2. האם זה שהמרפס סגור לא מהווה בעיה? תודה.

מיטל שלום, היקף ראש שנע בין אחוזון 12 בלידה לאחוזון 4 כעת מצריך מעקב. יתכן שהמדידות בוצעו בכל פעם ע"י מודדת/ת אחר/ת, ולכן יש טעות סטטיסטית בין המודדים השונים, ושאין באמת ירידה ושוב עלייה. בנוסף, צריך להשוות את אחוזון היקף הראש של כל ילד לאחוזון של הוריו (ולעיתים גם של אחיו ואחיותיו). אם יש פער גדול ביניהם, יתכן שצריך לבדוק יותר לעומק ולשקול בירור. לגבי מרפס שנסגר מוקדם: אם היקף הראש ממשיך לגדול והאחוזון ממשיך לעלות באחוזון יציב, וההתפתחות של הילד ובדיקתו תקינות - אין בעיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים