תינוק בן כמעט 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/05/2021 | 13:29 | מאת: אמא

בעלי חושש שיש לתינוק שלנו שיתוק מוחין קל ולא מאובחן. הרופאת ילדים לא אמרה כלום על זה, והתור הבא הוא עוד המון זמן. לאיזה רופא מומחה אפשר לפנות? מי יכול לאבחן דבר כזה? האם יש תסמין מובהק או שזה מכלול של המון תסמינים? תודה רבה

שלום, "שיתוק מוחין" הוא קושי בתנועה שנגרם בהריון, בלידה או בגיל הינקות, ושהוא לא מחמיר לאורך הזמן. הסימן העיקרי הוא מוטורי - בכוח, טונוס, או תיאום תנועה. לילדים עם שיתוק מוחין עלולות להיות בעיות נוספות - באכילה, דיבור, קוגניציה ועוד - אך לא בהכרח. יש לפנות לרופא מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, ובמקביל כדאי לפנות גם להערכת פיסיותרפיה לגיל הרך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים