פענוח של MRI מוח עוברי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/05/2021 | 14:29 | מאת: תמר

היריון ראשון, עד כה היה תקין. בסקירה מוכוונת ראו עיבוי קל בקורפוס קולוסום ואסימטריה בחדרים הליטרליים. (8.7 ימני ו - 3 שמאלי). ביצענו בדיקת אקסום שחזרה תקינה, כמו כן צ'יפ גנטי ומי שפיר גם חזרו תקינים (היה חוסר קטן בכרומוזום 3 אך ייעוץ גנטי אמר שאין לזה משמעות כיוון שאין באיזור הזה גנים של מחלות). אלו הממצאים שעלו ב - MRI אשמח לדעת אם יש לזה משמעות נוירולוגית, אני בשבוע מתקדם מאוד ואני מודה שאני פשוט בהיסטריה ומנסה להבין האם המשמעויות הן חריפות או לא. - חדרי המוח הלטרליים נמדדו אסימטרים לכדי 11 ו - 3 מ"מ ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. קיימת סטייה קלה של הספטום לכיוון החדר הלטרלי הצר יותר. העלה של הספטום פולסידום בצד של החדר המוצר אינו מודגם בבירור. הקורפוס קולוסום והכיאזמה האופטית קיימים. - גבעות ההיפופיזה הודגם, ללא עדות לאנומליות של הגומה האחורית. מעבר קרניו צרוויקלי במראה תקין. המרווח התת עכבישי במקרה תקין. הגירציה והסולקציה תואמים את שבוע ההיריון. ללא עדות לאוטם או דימום חריף. - בסדרת ה -DWI מודגמים מוקדי אות גבוה בראשי הקאודייט, מלווה ב - ADC נמוך במראה סימטרי. ללא אות חריג בשאר הסדרות. המשמעות הקלינית של הממצא אינה ברורה. - פרופיל פנים נראה תקין, אוזניים פנימיות נצפו.

כמקובל, נפתח ב"שלום". כדי להבין אתמשמעות הממצאים, את צריכה לפנות לנוירולוג שמומחה ב-MRI מוח של העובר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים