אנא מודאגת מאוד מבנה האהוב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/04/2021 | 23:42 | מאת: אמא לחוצה

שלום רב.מאוד לחוצה בניבן 12 עוד מעט סובל מטיקים לא רצוניים של תנועת פה שבה הוא מותל את השפה כלפי מטה. זה כבר היה בעבר ונעלם. נמשך כבר כחודש הבעיה שהוא מתלונן שזה מציק לו טועו שזה מגיע מכאב בצואר ובגרון ומבקש עיסוי בלסת .הוא מרגיש דחף ולחץ קל בלסת שכאיחו גורם לו לעשות את התנועה. לי נשמע ממש טיקים אבל רוצה להיוועץ. הוא אומר שהוא יכול להתאפק קצת אבל אז זה בא הרבה יותר. זה טיקים* יכול להגרם מכאבי צואר וגב שאותם הוא חש?אני ממש לחוצה. מה אפשר לעשות.תודה ענקית.

שלום, טיקים של תנועה ניתן לדכא לזמן קצר, ולכן אם בנך יכול להתאפק קצת - סביר שמדובר בטיקים. גם העובדה שהיו תנועות כאלו בעבר, שחלפו וכעת חזרו - מתאימה לטיקים. הכאב בצוואר ובגרון יכול לבטא תחושה מקדימה שמופיעה לפני הטיק, או "הסבר" שבנך נותן מדוע הוא עושה את הטיק. לעיתים גירוי תחושתי באזור של הטיק או באיבר סמוך יכול להקל את הצורך לבצע את הטיק, ויתכן שלכן הוא מבקש לעסות את הלסת. בכל מקרה, לא ניתן לעשות אבחנה של הפרעת תנועה על סמך טקסט בלבד, ויש צורך לבדוק את בנך ולשלול הפרעות תנועה אחרות. חשוב שתביאו סרטונים של התנועותם, למקרה שדווקא אצל הרופא הן לא יתבטאו. בנוסף, יש לשלול בעיות נוספות הקשורות לטיקים, כגון חרדה, קושי לימודי וחברתי ועוד. אני מציעה שתפנו לנוירולוג, אם כי יתכן שהכל יחלוף לבד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים