בדיקת MRI חוזרת חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/04/2021 | 15:39 | מאת: טל

עשיתי לפני 3 שנים MRI מח כחלק מכל מיני בדיקות סקר של אבחון מהיר מצאו שני ממצאים- מוקד תלמי קטן לא ספציפי וציסטה פינאלית קטנה. אמרו לי לעשות מעקב MRI לאחר שנה. לא עשיתי עד היום (עברו שלוש שנים לא שנה) בין היתר כי אמרתי שרוב הסיכויים שלא הייתי עולה על זה בחיים, סתם עשיתי את הבדיקה הרי, אבל פתאום לאחרונה נלחצתי שאולי כן היה צריך לבדוק את זה והצלחתי למצוא בפוקס תור למחר. אני מפחדת מחומר הניגוד שהבנתי שהוא לא בדיוק "לא מזיק" ולא בדיוק "נעלם" לגמרי מהמוח. (הבדיקה הקודמת כן הייתה עם חומר ניגוד) מה מומלץ לעשות? האם הבדיקה בכלל רלוונטית שלוש שנים אחרי? האם זה כזה מהותי עם או בלי חומר הניגוד? האם חומר הניגוד המוזרק יכול לפגוע ביעילות החיסון נגד קורונה? תודה רבה

טל שלום, האמת היא, שמומלץ לא לעשות בדיקות מיותרות אם אין סיבה ברורה, כי אז מקבלים תוצאות לא צפויות... בהיעדר קליניקה, כלומר, עשית את ה-MRI ללא סימפטומים כלשהם של מחלה בזמן הבדיקה ושלוש שנים אחריה - כדאי לפנות לרופא המשפחה שלך ולהתייעץ איתו על ממצאי הבדיקה שבוצעה ועל נחיצות בדיקה חוזרת. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים