תנועות חזרתיות בן שנה וארבעה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/03/2021 | 13:20 | מאת: ורדית

דר איילת שלום🌹 רציתי לשאול שאלה לגבי תינוק בן שנה וארבעה הריון תקין ביתי בת 26ללא הסטוריה משפחתית של בעיות התפתחות.. מדובר בתינוק ערני בעל התפחות תקינה בכל אבני ההתפתחות ויש לי בערך 150סרטונים יפים של כל הפעילויות שלו לפי נושאים צוחק ומגיב מאד יפה כשקוראים בשמו משחק משחק זוגי ומתמסר בכדור אומר מספר מילים מוחא כפיים סוגר מגירות מדפדף מאד יפה בספרים ומסתכל על התמונות אוהב מאד לשחק משחקי קוקו אוהב לשחק בהחבאת חפצים כששואלים אותו איפה גוי הכלב שלנו הוא מייד מחפש אותו.ומסתכל עליו משחק יפה במכוניות ועושה שלום עוקב היכן אני מניחה את השלט מחפש ומדליק טלויזיה לבד אוכל הכל לבד מאד יפה את כל סוגי המזון מתפקע כשמצחיקים אותו מצביע ויודע איפה אור מגלה עניין יפה בכל הצעצועים. עוקב אחרי כל מי שנכנס יוצא וכל רעש ותזוזה יודע מזה לא ונעלב ואפילו כועס בחזרה עי השמעת קול כועס. כשמכינים אוכל במטבח הוא ישר טס בזחילה ואומר אם אם כלומר רוצה אוכל. אם אני עוזבת את הסלון ויוצאת החוצה הוא עוקב אחרי עד שהוא רואה אותי מחריץ הדלת אוהב שאני אומרת לו אני באה ואז מתלהב וכאילו נבהל. מחיך ומושיט ידיים כבקשה שירימו אותו הולך ומשייט מסביב לרהיטים וכל הזמן מנסה לעמוד לבד רופא הילדים אמר שלגבי ההליכה זה יגיע בקרוב. עושה תנועות חזרתיות עם האצבעות לא תנועות פסינתור אלה בדומה לאיך שקוראים לחתול פסס פסס. וכשאני מסיחה את דעתו וקוראת לו הוא מייד מפסיק אשמח לחוות דעתך סבתא מודאגת

ורדית שלום, תיארת בפירוט רב ביותר אבני דרך והתנהגויות שונות של נכדך, אך לא ברור לי מה את שואלת. תשמחי לחוות דעתי לגבי מה?...

12/04/2021 | 22:56 | מאת: ורדית

הי דר איילת רשמתי בתוכן ההודעה ממש בסוף. לגבי הדאגה של תנועות חזרתיות עם האצבעות לרוב בזמן משחק ובן היתר ציינתי את אבני ההתפתחות התקינה שלו

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים