תנועות בזמן מחלת חום

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/03/2021 | 22:33 | מאת: אביגיל

שלום ד"ר הלוי, לבן שלי בן ה 6 היו טיקים לפני כשנה שהתבטאו במצמוץ עיניים וכחכח בגרון. מאז אתמול הוא עם חום גבוה (מעל 39), היום שמנו לב שהוא עושה תנועה בעיין (עפעפים) והלחי, תנועה הדומה לקריצה, וזה קורה רק בצד אחד (בניגוד לשנה שעברה שאז היה מצמוץ בשתי העיניים ובלי תנועות בלחי). האם תנועות כאלה יכולות להיות קשורות למחלה? או שזה חזרה של טיק חדש שבצירוף מקרים התחיל עם מחלת החום? תודה מראש

אביגיל שלום, התנועות שאת מתארת יכולות להיות טיק, או פרכוס חום, או תנועה פיסיולוגית בתגובה לגירוי (כגון גירוד בעין או באוזן). אם ה"קריצה" חולפת אז אין צורך לבדוק ולברר, אך אם היא ממשיכה - יש לפנות לרופא (ואם ניתן אז כדאי לצלם סרטונים של הקריצות). חג שמח!

.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים