קושי ביצירת קשר עין גיל 3.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/03/2021 | 13:17 | מאת: אמא

היי, יש לי ילד בן 3.5 הוא ילד מאוד תקשורתי, מאוד חברתי, אין לו בעיות חברתיות, אין לו בעיות ליצור קשרים ולנהל שיחות עם אנשים שהוא פוגש בכל הגילאים. מה שכן, יש לו קושי ביצירת קשר עין, הוא כן יוצר קשר עין לשנייה - שתיים ואז מנתק . זה נעשה באופן קבוע, כאשר יש גירויים מסביב אז הוא מתקשה בזה יותר.

22/03/2021 | 13:20 | מאת: אמא

לא כתבתי את השאלה.. ממה זה יכול לנבוע? האם יש דרכים לעבוד על יצירת קשר עין?

שלום, קושי בקשר עין יכול לנבוע מהפרעת ראייה, מהפרעה בוויסות חושי, בהפרעת קשב וריכוז, או מהפרעת תקשורת בספקטרום האוטיסטי. לכל גורם כזה יש טיפול ספציפי לו. תודה? בבקשה... וחג שמח.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים