בן 13 חודשים עיכוב התפתחותי?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/03/2021 | 06:32 | מאת: Shay

היי, הבן שלי בן 13 חודשים לא מוחא כפים, לא מצביע ולא מנופף לשלום. יש לציין שלא תרגלתי את הדברים בכלל ורק לאחרונה שמתי לב לענין(תינוק ראשון ועדין לומדת להיות אמא). הוא רץ מגיל 10 חודשים, יש קשר עין במיוחד כשאני שרה לו. מאוד חייכן, אנרגטי. לרוב עונה לשם שלו אבל לפעמים יתעלם ממני כי עסוק בצעצוע. מאוד סקרן אבל מאבד סבלנות מצעצועים ועובר לצעצוע הבא. מלמל מילים דהדהד, בהבה , מהמה אבל לא מילים קונקרטיות ברורות. האם צפיה בטלווזיה גרמה להאטה בהתפתחות? מעולם לא היה בגן, ומתחיל שבוע הבא. מאוד מודאגת אני חיה בארהב ואין לי הרבה תמיכה. הבדיקה הבאה בגיל 15 חודשים. האם לדאוג מעכשיו או יש סיכוי לשיפור והתפתחות בגן? לא בטוחה אם הוא לא יודע את הפעולות האלה כי מעולם לא ניסיתי ללמד אותו. תודה רבה לך

שי שלום, נשמע לי שאין סיבה לדאגה, למעט העובדה שבנך צופה במסכים. בגיל שנה מומלץ לא לצפות בטלויזיה בכלל. במקום טלויזיה, מחשב, אייפד או טלפון- שבו ילד, דברו ושחקו איתו, ועשו פעילויות משותפות. חשובבשתמשיכו צעקב התפתחותי כפי שהומלץ. בברכה, חג שמח.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים