אסימטריה בבכי של התינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/03/2021 | 13:50 | מאת: נוי

שלום, בני בן 10 חודשים עד היום הינו ב 2 בדיקות התפתחות בטיפת חלב שהיו תקינות, נולד אפגר 9,10, וראה הרבה רופאים עקב מעקב המטולוגי ועוראלרגיה וגפ רופאי משפחה. היום כשהוא כמעט בן 10 חודשים בבדיקה במרפאה עקב צינון הרופאה הפנתה את תשומת ליבי שיש לו בכי אסימטרי, הייתי קצת בשוק כי אכן ראיתי שם זאת אבל שהסתכלתי על תמונות אחורה באף תמונה שהוא בוכה זה לא היה אסימטרי, גם אף רופא אף פעם לא העיר לי על זה- ובני בוכה כל פעם בבדיקת רופא. האם זו תופעה דיכולה לצוץ פתאום? האם זה יכול להיות בעקבות השיניים שצומחות לו?

נוי שלום, בכי אסימטרי שנצפה כעת ולא הבחנתם בו קודם יכול לנבוע מחולשה נרכשת של עצב הפנים, ואז נצפה שיהיו ממצאים לא תקינים בסגירת העין, בקימוט המצח ובזווית הפה. ממצאים אלה יהיו בולטים יותר בזמן חיוך או בכי. אם מדובר באסימטריה בזמן בכי בזווית הפה בלבד, אז סביר יותר שמדובר בחולשה מולדת של שריר קטן בזווית הפה, ושלא שמתם לב אליה עד כה כי היא חולשה קלה בלבד. תודה?... בבקשה! בברכה

16/03/2021 | 12:28 | מאת: נוי

תודה רבה

16/03/2021 | 12:50 | מאת: נוי

תודה רבה, יכול להיות שיש לו רק בבכי נעלב? כי כשהוא בוכה חזק זה לא קיים אני פשוט קצת בלחץ כי מעולם לא שמעתי על זה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים