היקף ראש נמוך בגיל 3 חודשים ונעצר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/03/2021 | 06:17 | מאת: שירן

שלום, התינוק שלי בן 3 חודשים, עשינו איתו מעקבי גדילה לעיתים תכופות יותר כי בהתחלה לא ינק היטב ורצינו לוודא משקל, השאלה שלי היא לגבי היקף ראש נמוך הוא נולד ב 2/12/20 המשקל היה 3.100, גובה לא רשום לי, היקף ראש 34.5, ב 14/12 משקל 3.300, גובה 50, היקף ראש 35.6, ב 4/1 משקל 3.920, גובה 53.8 והיקף ראש 39.4 ב 4/2 משקל 4.965, גובה 57, היקף ראש 39.4 ב 4/3 בגיל 3 חודשים המשקל היה 5.700, גובה 60 וההיקף ראש היה אותו דבר כמו בגיל חודשיים 39.4 ובגלל שההיקף של הראש לא עלה בחודש האחרון הרופאה הפנתה אותנו לאולטרסאונד מוח, אני מאוד מפחדת האם זה מצב מאוד מדאיג? אחוזוני הגובה והמשקל תקינים וגם היקף הראש אם הבנתי נכון ממה שקראתי הוא באחוזון 3 שזה אחוזון נמוך אך לא חריג, הדאגה,שלי שהיקף הראש לא עלה ונשאר זהה, האם קימים מקרים כאלו שהיקף הראש בגיל חודשיים ובגיל 3 הוא אותו דבר וההיקף לא עלהו ולמרות זאת ההתפתחות נחשבת תקינה ? עד כמה עצירה כזו אמורה להצביע על ממצאים חריגים כי ממה שידוע לי היקף הראש ב 3 חודשים הראשונים אמור להיות יחסית מהיר ולעלות ב 2 ס"מ. בבקשה עזרו לי אני מודאגת ומפוחדת.

שירן שלום. היקף הראש של בנך עלה בחודשיים הראשונים כצפוי - 2 ס"מ בחודש. ב-4.1 וב-4.2 יש שתי מדידות זהות, כך שסביר שאחת מהן היא טעות. יש מצבים שבהם היקף הראש עולה מעט והאחוזון יורד, ועדיין התפתחותו של התינוק תקינה. אך ספציפית לגבי בנך - חסר מידע על ההריון והלידה, על הרקע הבריאותי - התפתחותי - משפחתי, וכמובן חסר מידע על הבדיקה הנוירולוגית ומה היקף הראש שלך ושל בעלך. עשית נכון שפנית לרופאת הילדים, והיא תקבע מה צריך לעשות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים