שאלה תנועות חזרתיות?????

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/03/2021 | 16:29 | מאת: נרקיס

שלום רב דר יש לי תינוק בן שנה שמגיל צעיר יותר מזיז את הגוף ממש כמו שרוקד כמו שיש מוזיקה ותינוקות רורקדים ומזיזים את הגוף למטה למעלה . אז הוא עושה את זה הרבה,רק שהוא עומד נגיד בלול או במיטה כאילו כמו התרגשות כזאת וממלמל שהוא עושה את זה.תינוק מאוד פעיל ותזוזתי. האם לפי התיאור שלי זה נשמע חזרתי או מצריך בדיקה? תודה מראש על המענה

נרקיס שלום. מה הכוונה "חזרתי"? הרי כל ריקוד הוא תנועה חזרתית. את אומרת במפורש שבנך עושה את התנועות הרבה, הרי שזה חזרתי, לא כך? לפי התיאור שכתבת לא ניתן להבין באיזו תנועה מדובר. כדי להבין את טיב התנועות ולקבוע אם מצריך בדיקה, אני מציעה לצלם מספר סרטונים של בנך בזמן שהוא "רוקד", ולהראות לרופא הילדים. אם התנועות יראו לרופא לא תקינות, הוא כנראה יפנה לנוירולוג ילדים או בירור אחר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים