כתמי קפה בחלב ילדה בת שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/02/2021 | 01:12 | מאת: נופר

היי, יש לי תינוקת שמגיל חודש שמנו לב שיש לה כתמים חומים , היינו אצל רופה עור אמר שזה כתמי קפה בחלב ולשים לב להתפתחות במידה ויש בעיה לפנות לרופא בחשד ל nf קציתי לדעת אם יש סיכוי לכתמים מרובים קטנים בגודל גרגירי תירס ללא מחלה ? סתם כפיגמנטציה ?

נופר שלום, כתמים חומים הם לא בהכרח כתמי קפה בחלב. גם אם אכן מדובר בכתמי קפה בחלב, לא בהכרח הם מעידים שלבתך יש NF1 (נוירופיברומטוזיס), ויתכן שהם סתם פיגמנטציה. אבל אם יש לבתך מספר כתמים שרופא העור איבחן ככתמי קפה בחלב - כדאי לשקול עם רופא הילדים שלכם הפניה לבדיקת נוירולוג ילדים, רופא עיניים וסונר מוח. בברכה

15/02/2021 | 06:46 | מאת: נופר

היי, היינו אצל הרופא משפחה , ואצל פרופסור מומחה והם אמרו שכרגע אין צורך בהמשך תהליך כי הכתמים עוד קטנים ואין לנו שום דבר בתורשה .. להילחם לגבי הבדיקות או שכרגע אפשר להניח לזה? ביקשתי הפנייה לרופא עור ילדים בשניידר הביא לי לחודש הבא..2

הייתם אצל רופא עור, רופא משפחה ופרופסור מומחה. ברור שאני לא יכולה לתת יעוץ רפואי רק על סמך מספר שורות בפורום, ובלי לראות את הילדה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים