תינוק בן שנה שאלה ...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/02/2021 | 13:01 | מאת: שלומית

שלום דר מה שלומך יש לי תינוק שבעוד שבועיים בדיוק יהיה בן שנה אני מודאגת כי הוא עדיין לא מוחא כפיים ממש. הכוונה שלפעמיים מצמיד את היידים ומוחא שהם מחוברות אחת לשנייה אבל לא מפריד את התנועה.נראה שהקורדינציה קצת קשה לו גם להחזיק 2 חפצים ולהקיש אחד בשני קשה לו קצת. מוטורית מתפתח מצויו ,יש לו קצת גמישות יתר ברגליים (לא מצריך טיפול)יושב הרבה ישיבת w. עושה ביי ביי שאני אומרת לו שאני הולכת או כשרואה שהולכים,גם שלום ,הלו עם הטלפון כשאומרים לו לעשות,אומר אמאמ לאוכל,אומר פרפר,מצביע על דברים שהוא רוצה נגיד אם הבמבה לידו והוא רוצה מצביע עליה,עדיין לא מצביע על חיות שאני שואלת.יודע לעשות ידיים על הראש.יודע איפה אור.יודע איפה הפופיק. האם יש סיבה לדאגה? יש ילדים שמאחרים קצת עם הכפיים? קצת מודאגת תודה מראש

שלומית שלום. כן, זזה בסדר. בגיל שנה לגיטימי לא למחוא כפיים בצורה אידאלית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים