רעד רגעי (כמו צמרמורת) אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/02/2021 | 23:26 | מאת: ניצן

לתינוקת שלי (בת שלושה חודשים) התחיל לפני מספר שבועות רעד רגעי של הגוף (כולל הראש) שנמשך בערך שנייה בכל פעם. כשזה קורה היא מוציאה קול, זה נראה ונשמע ממש כמו צמרמורת קור. זה קורה 2-4 פעמים ביום ולא נראה שקשור לקור או למתן שתן. אנחנו נעשה בדיקת אאג, אבל אני מאוד מודאגת ורציתי לשאול האם יתכן שמדובר בתופעה חסרת משמעות. תודה!

שלום

אכן, בתחילת שאלה או תשובה נאמר "שלום". לא ברור לי למה שתעשו בדיקת אא"ג: רעד בראש ובגוף שנמשך שניה אכן נשמע כצמרמורת, ולא כפרכוס. יתכן שמדובר בתופעה חסרת משמעות. תארו לרופא הילדים שלכם את התופעה והראו לו ממש למה אתם מתכוונים. במקביל, נסו לצלם אירועים של רעד (אם אפשר, כי הם מאד קצרים) והראו לרופא - אין כמו מראה עיניים כדי להבין את משמעות הרעד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים