התרחבות חדרי המח הלטרלים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/01/2021 | 10:35 | מאת: אפרת

בתי בת 16 עברה בדיקת mri לבירור סחרחורות מרובות ,חולשה ובחילות כבר זמן רב.הסיבה לבדיקת ה-mri היא מאחר שמשנת 2013 אובחן כי יש לה התרחבות בחדרי המוח הלטרלים ברוחב מקסימלי כ- 20 מ"מ ובשנת 2016 היה שינוי קל מאוד 21 מ"מ. ממתינה לתשובות הבדיקה אך אשמח לדעת ולקבל הסבר על הסמפטומים ומהן ההשלכות/סיכונים שיש בהרחבת חדרי המח.מהו הטווח הנורמה בבעיה זו כי מעיון במאמרים או אתרים העוסקים בהרחבת החדרים מדברים על טווחים קטנים הרבה פחות.אילו השפעות ישנן בגלל בעיה זו.חוששת מאוד לגלות אם בתוצאות בדיקת ה- mri יהיה שינוי נוסף.האם יש קשר לרעידות ביד של בתי שמופיעות מדי פעם? אודה למנה והסבר בהקדם

אפרת שלום/ ערב טוב/ כל ברכת פתיחה שתבחרי. הרחבה של חדרי המוח יכולה להיגרם ע"י עודף נוזל בחדרי המוח, חסימה של ניקוז הנוזל, או איבוד רקמת מוח. לכל אחד מגורמים אלה יש סיבות שונות, והשלכות רפואיות בהתאם לכך. בהחלט יתכן שהרעד ביד קשור להרחבת חדרי המוח, אם כי לא בהכרח, ותתכן סיבה אחרת לרעד. זה נון גם לגבי הסחרחורת, החולשה ו/או הבחילות - כל אחד מסימפטומים אלה עלול להיות קשור לחדרים מורחבים, תלוי מה גרם להרחבתם. תשובות ספציפיות לגבי בתך תקבלי, כמובן, מהרופא שמכיר את בתך. בברכה

25/01/2021 | 22:21 | מאת: אפרת

ד"ר איילת הלוי תחילה תודה על המענה.אשמח באם תוכלי להסביר לי לגבי הטווח ההתרחבות...פשוט לא מבינה איך זה שבכל מקום מדובר על טווחים קצרים של עד 14 מ"מ ...קצת לא מובן לי העניין

למיטב ידיעתי, 12 מ"מ זהו הרוחב הגבולי לחדרים של עובר או תינוק. אינני יודעת מה רוחב חדרי המוח התקין במתבגרים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים