הפוטוניה קלה לתינוק בן 5.5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/01/2021 | 21:25 | מאת: שרית

היי הייתי אצל רופאת הילדים בעקבות כך שהבן שלי בן חמישה וחצי חודשים לא מתהפך,ומתקשה לאחוז במשחק מצליח לתפוס משחק תלוי במובייל, אבל לא מחזיק משחק שמניחים לידו או על החזה שלו המשחק נופל לו מהר ברגע שהוא אוחז בו ולא מעביר מיד ליד.הוא מאוד אוהב להיות על הבטן ויש לו קשר עין טוב נלחץ משינויים שהולכים למקום שהוא לא הבית שלו ובוכה הרבה בהיסטריה בנוסף יש עליה איטית במשקל ויש לו ריפלוקס סמוי מטופל באומפרזול ו ar רופאת הילדים שלחה אותי להתפתחות הילד לאבחון ורשמה שיש לו הפטוניה קלה אשמח לדעת מה זה אומר? האם יש טיפול? מה הדבר הבא שצריך לעשות מלבד האבחון? מאוד מבולבלים. תודה מראש

שרית שלום, "טונוס" משמעו מתח שרירים, כלומר, ההתנגדות הפסיבית של שרירי הילד כשהרופא מניע את שריריו בזמן שהילד רפוי. "היוטוניה" משמעה מתח שרירים נמוך. היפוטוניה היא מצב שכיח ולא בהכרח מעיד על בעיה או על מחלה. כדאי להתחיל באבחון של פיסיותרפיה במכון להתפתחות הילד, ולפי שיקולה גם לנוירולוג או רופא התפתחותי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים