תינוק בן שנה ושקד שלילשי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/01/2021 | 12:16 | מאת: לילך

שלום רב דר יש לי תינוק בן שנה היפראקטיבי ותזוזתי מאוד והרבה דברים מסיחים את דעתו עכשיו גילינו שצריך ניתוח להסרת שקד שלישי שמעתי שיש קשר בין זה לבין היפראקטיביות ולבין קשב וריכוז האם זה נכון?

לילך שלום, שקד שלישי מוגדל מאד עלול לחסום את דרכי הנשימה בזמן שינה, כששרירי הלוע רפויים ומנח הגוף בשכיבה. אם יש חסימה משמעותית של דרכי האוויר בזמן שינה, עלולה להיגרם הפרעה בחימצון, וכתוצאה מכך איכות השינה ורציפותה נפגעות. שינה לא סדירה עלולה לגרום בבוקר שלמחרת לישנוניות, ומצד שני - לעירנות יתר ועצבנות. אבל... כל אלה נכונים לגבי מבוגרים וילדים, ומאד לא סבירים בפעוט בן שנה. כך שאני ממליצה שתבררו למה בנך זקןק לניתוח, האם יש סיבה רפואית אחרת לביצועו והאם זה הכרחי. במקביל, לא מגדירים פעןט בן שנה כהיראקטיבי, תזזיתי ומוסח מאד. הוא רק בן שנה. אם יש הבדל חריג בהתנהגותו לעומת ילדים אחרים בגילו - פנו לרופא הילדים ולצוות של טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים