תינוק בן 10 וחצי חודשים שאלנ

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/01/2021 | 09:25 | מאת: חני

שלום דר' מה שלומך?! יש לי תינוק בן 10 וחצי חודשים. מהרגע שהחל לזחול שמתי לב שיש לו עיניין עם דלתות ומגירות,הוא אוהב לפתוח ולסגור אותם.הוא לפעמים גם פותח ומוציא את הבגדים כלים וכו.הוא נמשך לחלקים הקטנים שבצידי הדלת או המעצורים.כמו כן לדוגמא אם אני מראה לו אקווריום הוא יכול דווקא לרצות לדעת המדבקה שליד האקווריום.הוא מאוד סקרן ובכל דבר רוצה לגעת.תזוזתי ופעיל מאוד. מציינת שאת כל הדברים האלה הוא עושה לזמן קצר ועוזב את זה. ז"א לא נתקע על זה הרבה זמן.וגם אפשר להסיח את דעתו ולהשב את תשומת ליבו שאני אומרת לא אסור וכו'. מבחינה התפתחותית מתפתח טוב מוטורית מתקדם לפי הספר,יוצר קשר עין עושה ביי ביי וידיים למעלה על הראש מבין תן וקח(כפיים עדיין לא) האם לפי התיאור שלי זה תקין? מצריך מעקב?

חני שלום, אמנם תיארת בפירוט את ההתנהגויות שבגללן את מוטרדת, אבל חסר המון מידע. לכן לא אוכל ללומר אם זה תקין או שמצריך מעקב. מציעה שתדברי עם רופא הילדים שלכם ועם אחות טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים