תנועות חברתיות בתינוקת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/10/2020 | 09:51 | מאת: נעמה

שלום דר' יש לי תינוקת בת חצי שנה. מתפתחת יפה, מתהפכת זוחלת אוכלת מחייכת ומשמיעה קולות. בזמן שהיא מנסה להרדם (במהלך היניקה) היא תמיד עושה תנועות חוזרות עם כפות הידיים מעיין פתיחה סגירה של בכפות במשך כמה דקות. בנוסף, היא לפעמים בעיקר בהתרגשות עושה תנועות של קפיצה, מניעה את כל הגוף. האם זה נשמע כמו תנועות סטריאוטיפיות? האם כדאי לגשת לבדיקה? תודה רבה מראש על ההתייחסות והמענה

נעמה שלום, תנועות ידיים בזמן הירדמותה תופעה שכיחה גיל הינקות, כמו גם תנועות אחרות. זה לא כל כך משנה אם נקרא להן תנועות סטראוטיפיות או לא - אין לתנועות משמעות של מחלה או בעיה התפתחותית. לגבי קפיצה של הגוף בזמן התרגשות - יתכן שמדובר באותה תופעה, אך אני לא מבינה באיזו קפיצה בדיוק מדובר. כדי להבין מה טיב הקפיצות, אני מציעה שתצלמו סירטונים של הקפיצות ותראו לרופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים