קשר עין תינו בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/08/2020 | 09:29 | מאת: חן

שלום רב התינוק שלי כיום בן חצי שנה מגיל צעיר יותר הבחנתי שיש לו קושי ביצירת קשר עין. עד היום אני שמה לב שיש לו קשר עין קצר והוא לפעמיים ממש מתעלפ מפרצופים הוא חייכן מחייך לכולם ממלמל וערני וכן מגיב. אבל הרבה פעמיים נראה מנותק מהסביבה. ראינו רופא התפתחות ורופא ילדים ואמרו שתקין. אני אישית עדיין לא רגועה ממש קשה לי לתפוס אותו ליותר מחצי דקה וגם הרבה פעמיים נגשת אליו והוא יסתכל על כל דבר אחר חוץ מעליי .במיוחד מקרוב שאין סיכוי שימקד מבט שמתקרבים. הקשר עיין הכי איכותי איתו זה באמבטיה או במקלחת שם באמת ניתן לומר שיוצר קשר עין איכותי ולזמן ארוך בשני המקרים היחידים האלה. ושהוא על הבטן הוא מחפש אותנו וכן מסתכל. שאר המקרים קשה מאוד מאוד שיתעניין ויסתכל. ברור לי שיהיה קשה לתת חוות דעת מבלי לראות את התינוק אבל מנסיונך האם חלילה אם יש לילד בעיה תקשורתית אז הוא לא יצור קשר עין בכלל? אם תינוק יוצר אבל לא כמותית זה בדרכ תקין? האם לאור התיאור שלי (שהוא מדויק מבחינתי)נשמע לך שיש בעיה?

חן שלום, אם יש לך ילדים נוספים, ואת משוכנעת שבהשוואה אליהם קשר העין של בנך כעת פחות איכותי ולזמן קצר יותר, אז יש סיבה לדאגה שלך. לעומת זאת, אם זה הילד הראשון שלך אז אולי אין לך איך להשוות לקשר עין תקין בין תינוק לאמו. לרופא התפתחותי ולרופא הילדים יש ניסיון רב, וזה מרגיע שהם שללו בעיה. בכל מקרה, אם בנך לא ממקד מבט בעיקר מקרוב אז כדאי שתפנו לרופא עיניים כדי לשלול בעיית ראייה. אם את לא רגועה - פני שוב לטיפת חלב ולרופא הילדים, עם תשובת רופא העיניים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים