הסבר לגבי בדיקה אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/07/2020 | 19:03 | מאת: אסתי

שלום, בני בן 7 חודשים עבר בדיקת us ראש. ומצויין הרחבה של חלל תת עכבישי רוחב משמאל 7 מ"מ ומימין 8 מ"מ. מה זה אומר? האם זה תקין אצל תינוק הרחבה?

אסתי שלום, החלל התת עכבישי הוא חלל פיסיולוגי, שנמצא באופן נורמלי אצל כולנו, ומכיל את נוזל ה-CSF (נוזל שנמצא סביב המוח וחוט השדרה שלנו וגם בתוכם). כשרואים בסונר מוח הרחבה של החלל התת עכבישי, המשמעות תלויה בהיקף הראש ובהתפתחות המוח: אם הראש גדול אז יתכן שיש עודף נוזל, ואם הראש קטן יתכן שמדובר בהתפתחות לא תקינה של המוח. חזרו לרופא שהפנה אתכם לסונר - הוא מכיר את בנך וידע להסביר את תוצאות הסונר בהקשר אליו. בבקשה? בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים