חרדה מאנשים תינוקקקק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/07/2020 | 14:15 | מאת: אורטל

שלום רב יש לי תינוק בן 4 חודשים לפעמיים שהוא רואה אנשים אחרים שבאים אליו ומסתכלים עליו הוא מתחיל בפרצוף נעלב ואז פשוט צורח מבכי לא קורה תמיד אבל לפעמיים האם תקין?

אורטל שלום, בגיל 4 חודשים תינוקות בדרך כלל לא מבדילים בין בני משפחה ואנשים מוכרים (כגון מטפלת) לבין אנשים זרים, ומחייכים לכולם במידה שווה. תינוקות מתחילים להבחין בין אנשים מוכרים לזרים סביב גיל 7-9 חודשים, ואז יחייכו פחות, יחששו ואף יבכו למראה דמות לא מוכרת. יתכן שבנך בוכה אם מישהו מתקרב אליו יותר מדי, או משמיע קול שלא נעים לו, או מפתיע אותו. שימי לב אם יש גורם הגיוני לכך שהוא בוכה במקרים מסוימים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים