היקף ראש שאלה לדר...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/06/2020 | 12:03 | מאת: שיר

שלום דר מהלידה בני נולד עם אחוזון גבוה בהיקף הראש כיום בן חצי שנה וההיקף ראש עדיין באותו אחוזון מהלידה בין 89 לבין 93 זה נחשב שיש לו היקף ראש גדול בגבול התקין? והאם הד לג שהיה עד סביבות גיל 3 חודשים ועבר ברוך השם נחשב גם תקין? יתכן שהיה לו הד לג בגלל היקף הראש הגדול יחסית? תודה דר

11/06/2020 | 23:06 | מאת: ד"ר אילת הלוי

שיר שלום, נכון: היקף ראש סביב אחוזון 90 הוא מעל הממוצע ובטווח התקין. Head-lag עד גיל 3 חודשים זה קצת מאוחר, אבל אם הוא חלף והילד תקין מבחינה מוטורית, אז זה בסדר. הראש בטווח התקין, ולכן פחות סביר שזה מה שגרם להד-לג. תמשיכו מעקב של רופא הילדים ושל טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים