בן 5 חודשים שאלה לדר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/05/2020 | 14:20 | מאת: טל

שלום רב הבת של חברה טובה שלי בת 5 חודשים והיא שמה לב שכבר מגיל חודשים מתעלמת מקשר עין ישיר גם שמאכילה אותה וגם שמנסה לתקשר איתה מסתכלת למקומות אחרים בנוסף לא ככ מגיבה כשקוראים לה והיא נמצאת לרוב בעולם משלה . הדברים האלה קורים לרוב אך לא תמיד. אף אחד לא מוכן להתייחס אליה ברצינות כיוון שלא ניתן לאבחן בגיל כזה מה ניתן לעשות והאפ אפשר לאבחן בגיל כזה מוקדם והאם יש טיפולים ? איך זה עובד היא ממש ביאוש ובדכאון? תודה

שלום, לפ יהתיאור שנתת, נשמע לי שאתם מוטרדים בצדק: תינוקת בת 5 חודשים שמתעלמת מקשר עין, לא מגיבה כשקוראים לה ונמצאת לרוב בעולם משלה - זהו מצב מדאיג, המחייב התייחסות מיידית. פנו דחוף לרופא נוירו-התפתחותי להערכה, בדיקה, החלטה אם צריך בירור מסוים, ועל טיפול בהתאם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים