תינוק בן חודשיים ......

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/04/2020 | 23:06 | מאת: ליה

שלום דר בני בן חודשיים מדאיג אותי מאוד עיניין הקשר עיין שלו.הוא מסיט מבט מאוד מהר וכאילו מתעלם ממני ומהפנים שלי הרבה פעמיים,גם בזמן האכלה הוא לא מרבה להסתכל עליי ומסתכל לצדדים ולמעלה,גם על המשפחה לא מרבה להסתכל שמתי לב שנם מנסים לתפוס את המבט שלו הרבה פעמיים והוא בכלל מסתכל למקום אחר.("והם אומרים מה ככ מעניין אותך שם הסיפריה וכו")ונשרף לי הלב באותו הרגע.הוא ילד לא רגוע סובל מריפלוקס קשה אז רוב היום בוכה ושרגוע יחסית גם באי שקט ותזוזתי. לאומת זאת אם אני מזיזה את הפנים שלי הוא כן מזיז את העיניים ימינה ושמאלה ועוקב אחרי ואציין שהוא כן מידי פעם יוצר קשר עיין , שאני מדברת איתו הוא מסתכל מקשיב ומחייך ומזיז אץ הראש מצד לצד לאן שאני זזה. אני רואה ויודעת שזה לא הכי תקין כי יש לי אחיינית ששבועיים גדולה ממנו והיא יותר ממקדת מבט. לפעמיים אני מבולבלת כי יש רגעים שכן יש קשר עיין ואז אני נרגעת ואז שוב חוזר חלילה ושוב נלחצת. ברור לי שתמליצי לי להתעייץ בטיפת חלב ורופא אבל עד שאלך אליהם אודה לך אם תתני לי תשובה מנסיונך לגבי העיניין הזה האם יתכן ובעוד קצת זמן זה ילך וישתפר? האם חלילה רוב הסיכויים שזה מעיד על בעיה התפתחותית? והאם ניתן לאבחן....חלילה בגיל כזה קטן?? לחוצה מאוד!

ליה שלום, יתכן שאת מנסה ללכוד את מבטו מקרוב מדי. עמדי מולו כשהפנים והעיניים שלכם אלו מול אלו, ושיהיה מרחק של 50-60 ס"מ בין הפנים שלך לשלו. ואז נסי ללכוד את מבטו, בחיוך ועם דיבור רגוע, ותראי אם אז הוא ממקד ועוקב. ...ואת צודקת: אם את מודאגת אז פני בהקדם לרופא הילדים ו/או לטיפת חלב. אין לכך תחליף בשום פורום, גם לא בוידאו. בברכה

15/11/2023 | 17:44 | מאת: דני

מה המצב של התינוק עכשיו?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים