אבחון לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/04/2020 | 13:44 | מאת: מורן

שלום רב דר אני קצת מוטרדת .. התינוק שלי עם ריפלוקב והוא הרבה בוכה ובאי שקט אז אין לי הרבה רגעיל איתו שאנחנו משחקים וכו אבל שמתי לב שהוא לא מרבה ליצור קשר עיין ולחייך הוא כן מסתכל עליי שאני מחטלת אותו ומראה עניין ולפעמיים שאני מאכילה מסתכל לכמה שניות כל פעם ומסיט את המבט לצד או למעלה לכיוון האור וכו לגבי חיוך הוא עדיין לא ממש מחייך כן יוצא לו פעמיים ביום בערך אבל אחרי מאמצים רבים בגדול זה לא שאין בכלל קשר עין או חיוך אבל מעט האם חלילה בגיל הזה זה מחשיד ל..? אני ממש מוטרדת האם אני צריכה לפנות לגורם כלשהו או לחכות עוד קצת?

מורן שלום, תינוק בן חודשיים מתחיל לחייך חיוך סוציאלי, אך קשר העין עם אנשים אחרים אמור להיות איכותי ומעל מספר שניות. יכול להיות שאת מקרבת את פנייך יותר מדי קרוב לפניו של בנך? נסי ליצור קשר עין כשהמרחק בין הפנים שלו ושלך הוא 60-70 ס"מ. אני מציעה שתתייעצי עם בני משפחה מנוסים שהם הורים בעצמם, וכן עם רופא הילדים וצוות טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים