ילד בן 5, האם מדובר בטיק קולי?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/04/2020 | 18:02 | מאת: ליאת

שלום ד"ר הלוי, מזה כמה חודשים הילד שלי בן ה 5 משמיע קולות רצופים של צלילים כאילו הוא שר. הוא עושה זאת לרוב כשהוא לבד או משחק עם צעצוע. מקריאה על טיקים הבנתי שחזרה על צלילים נחשבת לטיק קולי מורכב. האם ההתנהגות שתיארתי עונה על הגדרת טיק קולי מורכב? תודה מראש ליאת

ליאת שלום, מתיאורך, לא ברור לי מה הקולות שבנך משמיע. אבל מה זה משנה אם זה טיק מורכב או לא? שישמיע... אם זה לא מפריע לסביבה (קול חזקי מדי או צליל צורמני) אז לא אכפת לנו. שישמיע להנאתו. חג שמח ובריאות שלמה ☺

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים