צרן לתינוק בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/03/2020 | 16:00 | מאת: אמא מודאגת

שלום, מודאגת מהתוצאות של ה MRI בני עבר MRI לשלילית מלפורמציות וסקולריות ואלה הן התוצאות: ללא אנומליה מולדת. נראה קוום ורגה וספטום פלוסידום, וריאנטה של הנורמה. ב- T2/FLAIR מוקד קטן של אות מוגבר פריוונטריקולרי קדמי, דו צדדי. יתר פרנכימת המוח תקינה. דרגת המיאליניזציה בהתאם לגיל. הרחבה קלה של חדרי המוח ושל חללים סוב ארכנואידלים ב- MRAהדגמה תקינה של כלי הדם הראשיים ב-MRV ,ללא טרומבוס וורידי. לאחר הזרקת GD מודגם עיבוי דורלי סדיר באזור פרונטלי, טמפורלי וכן של הטנטוריום, יתכן תגובתי לזיהום בעבר. סיכום: סימני נזק ישן פריוונטריקולרי קדמי וכן איבוד פרנכימה קל. לא הודגמה מלפורמציה ווסקולרית. מה משמעות הנזק? והרחבת החדרים? מודאגת מאד. אשמח לתשובה מהירה

שלום, לגבי הרחבת החדרים - יתכן שקשורה לנזק מוחי לפני הלידה או במהלכה, בינקות המוקדמת או כתהליך מתקדם. בהקשר זה צריך להתייחס לעקומת היקף הראש של בנך. לגבי המוקדים הפריוונטריקולרים - גם כאן יתכן שנגרמו ע"י נזק מוחי לפני הלידה, במהלכה או בינקות המוקדמת. בהקשר זה יש להכיר את מהלך ההריון והלידה. הדבר ההגיוני לעשות הוא לשלוח את תשובת ה-MRI לרופא שהפנה אתכם ל-MRI ושמכיר את כל הפרטים, כי לא ניתן לדון על משמעות הממצאים בלי להכיר את כל הפרטים על בנך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים