חדרי מוח לטראלי קטנים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/03/2020 | 11:12 | מאת: נעמי

היי בסקירה מורחבת גודל חדרי המוח אחד היה 5.8 ואחד 5.6 . אחרי חודש בסקירה מכוונת של המוח חדרי המוח היו שניהם 4.1 והיה רשום תקין ולהמשיך מעקב. האם יכול להיות שחדרי המוח התכווצו ב1.5 מ"מ תוך חודש? ואם תקין למה להמשיך מעקב? תודה

02/03/2020 | 12:49 | מאת: ד"ר הלוי אילת

נעמי שלום, אני התופעה של התכווצות חדרי המוח בעובר לא מוכרת לי, אבל אני לא מומחית לנושא. כדאי שתפני את שאלתך לרדיולוג (רופא רנטגן) שמומחה להדמיית מוח העובר בהריון. בברכה

02/03/2020 | 14:43 | מאת: ד"ר אילת הלוי

התייעצתי עבורך - שתי המדידות תקינות וכנראה אין לכך משמעות, אך את השאלה כאמור יש להפנות קודם כל לגינקולוג שביצע את הסונר. בברכה

שלום, לצערי אני לא יכולה לעזור - ללא ידוע לי מה החומר ומה רמתו התקינה. בבדיקות מעבדה רשום טווח הערכים התקין ליד התוצאה שהתקבלה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים