נזק מצפייה בטלויזיה מה מידת הנזק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/02/2020 | 10:18 | מאת: ענת

שלום, יש לי שאלה יכול להיות שהיא תמוהה..אשאל בכל זאת, במידה ונעשה נזק מצפייה ממושכת בטלויזיה כגון, קשב וריכוז ,האם זה בר שינויי במידה ונפסקת הצפייה הממושכת? או שהנזק כבר נעשה? אני שואל זאת מכיוון שהילדים שלי היו רואים טלויזיה שעתיים כמעט כל יום בערב וחושנני שזה רק גרם להם לחוסר רוגע וגם הילד התחיל עם טיקים. (כשהיו קטנים עד גיל 5 כמעט ולא צפו בטלויזיה, כיום הם בני 10 ו7) תודה

ענת שלום, לצפייה מרובה במסכים מכל הסוגים (טלפון, מחשב, טלויזיה, אייפד וכו') אכן יש השפעה שלילית על הבריאות הנפשית והגופנית של ילדים ובני נוער. כמובן שכדאי להפסיק זאת בכל שלב כדי להשיב את המצב לקדמותו, להימנע מנזק מתמשך ופרוגרסיבי, ולהימנע מנזקים בריאותיים ונפשיים נוספים. סכנה ממשית היא ההתמכרות לצפיה במסכים, וניתן לראות באמצעי הדמיה כגון במיפוי מוח את השפעתה על המוח בדומה להתמכרות לאלכוהול וקוקאין. ספציפית לגבי טיקים - לא ידוע לי על קשר בין ריבוי שעות מסך לבין טיקים, אך יתכן שיש מחקרים בנושא זה שאני לא מודעת לקיומם. ההמלצה המקובלת כיום בכל העולם, והמבוססת על מחקרים וניירות עמדה שונים, היא שילדים בגילאי בית הספר יצפו במסכים מקסימום שעתיים ביום. כמו כן מומלץ להפסיק את הצפייה לפחות שעה לפני השינה, להימנע מצפיה בזמן הארוחות, ולהוציא מסכים מחדרי הילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים