כתמי cafe au lait - מתי מופיעים? מתי יותר חשודים ל-NF1

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/10/2019 | 22:55 | מאת: דנית

לבני בן ה-5 חודשים יש שני כתמים חומים בהירים. מזכירים cafe au lait על אותה הרגל. לא הופיעו מיד בלידה. אחד בגודל כ-3 מ"מ על 7 מ"מ והשני קטן יותר. הגדול יותר מוארך והגבולות משוננים. מלבד זה יש אזורים מעט יותר כהים מגוון העור שלו (בקושי נראים לעין). שאני חוששת שיתפתחו לכתמי קפה-או-לה. מה הסבירות שיופיעו עוד כתמים? האם העובדה שהופיעו בהדרגה מחשידה שיכולים להופיע עוד כתמים? האם אפשר לזהות כתמי קפה-או-לה במהלך היווצרותם (כשהם עוד ממש בהירים). וגם האם כתמים על הרגל מאפיינים גם כתמים המשויכים ל-NF1? אפנה כמובן לרופאת הילדים. ובכל זאת אשמח לשמוע קצת נתונים ולמי כדאי לפנות בהמשך. תודה!

שלום... ב-NF1 חלק גדול מכתמי קפה-אולה קיימים מהלידה או בגיל מהינקות וגדלים עם הזמן (עם גדילת הגוף), וחלקם מופיעים בהמשך. לגבי הכתמים שעל הרגל - כמובן שלא ניתן להגדירם על סמך תיאור כתוב, והכרחי לראות אותם בעיניים. פנו לרופאת הילדים, והיא תחליט אם צריך בשלב זה להיבדק גם ע"י רופאים נוספים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים