כאב ראש מטריד מה כדאי לעשות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/10/2019 | 01:15 | מאת: מתן

שלום יש לי מאין כאב ראש שמשנה מיקום ומרגיש כמו פעימות זמן הכאב רנדומלי כלומר יכטל להימשך שעה יכול 20 דקות ויכול כמה שניות זה כאב ראש שהוא כמו כאב ולחץ אבל בפעימות הכאב הוא בעיקר ברקה צד ימין ובמאחורה של הראש אבל גם יכול להיות בצד שמאל ומקידמה של הראש הכאב לא ממש חזק הכאב הוא חלש עד בנוני ואין זמן מסויים שהוא מתחיל כלומר יכול להיות בבוקר ויכול להיות בערב האם יש סיבה לדאוג? האם יש חשד לגידול? האם יש ללכת לצילום CT או MRI? האם יכול להיות מלחץ וחרדה?

מתן שלום, פירטת טוב בנושא כאב הראש שלך לגבי אופי הכאב, המיקום, הסוג, המשך, העוצמה, ובאיזה חלק של היום הוא מופיע. אך עדיין חסרים פרטים רבים, הנחוצים להשלמת התמונה: הקרנת הכאב, תופעות נילוות, הרקע הרפואי שלך וההיסטוריה המשפחתית. בנוסף, חשובה מאד הבדיקה הנוירולוגית ובדיקת רופא עיניים. אני ממליצה שתפנה לנוירולוג עם בדיקת עיניים, מדידת דופק ולחץ דם, ויומן כאבי ראש (תאריך של כל התקף, המשך שלו, תופעות נילוות) והאם תרופות נגד כאבים כגון (אדוויל, נורופן ואופטלגין) הנלקחות מיד בתחילת התקף עוזרות. הנוירולוג יקבל את כל המידע ויבדוק אותך, ואז יחליט מה האבחנה הסבירה ואם יש צורך בבדיקות נוספות, כגון CT או MRI. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים