תלונות על כאבי ראש בנער בן 14

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/09/2019 | 11:40 | מאת: אורנית

שלום ד"ר הלוי בני בן 14. ב-4 ימים האחרונים מתלונן על כאב ראש. מופיע רק בערב. עושה רושם שאין מדובר בכאב עז במיוחד כי מתנהל רגיל גם תוך כדי הכאב. אדוויל עוזר. ברקע: טיקים (תנועתיים) כשנה וחצי, באים והולכים (אחרי תקופה של היעלמות, לפני כחודש חזרו, אם כי בעוצמה ותדירות פחותות ממה שהכרנו בהתחלה). הילד ידוע כסובל מכאבי ראש, בהערכת נוירולוג מלפני כ-4 שנים הסברה היתה שמדובר ברקע רגשי-נפשי, ואולי מיגרנה (היו בעבר כמה התקפים שהתאימו לתיאור מיגרנה). מאז לא היינו אצל נוירולוג, אך היו מדי פעם כאבי ראש. כעת מטריד אותי הרצף של כמה ימים. אודה לעצתך.

אורנית שלום, אני מציעה שתפנו שוב למעקב אצל נוירולוג, עם בדיקת רופא עיניים עדכנית ועם מדידת דופק ולחץ דם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים