הד לג גיל 4 חודשים תינוקת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/09/2019 | 15:51 | מאת: עידו

שלום, ביתי נמצאת במעקב נפרולוג בשל הרחבת אגן כליה. בביקורת שנערכה בגיל 3 וחצי חודשים הנפרולוג ביצע בדיקה כללית ורשם הד לג קל. מה המשמעות בגיל זה של הד לג קל?

19/09/2019 | 16:33 | מאת: עידו

אני רוצה להוסיף שהיום היא בת 4 חודשים , אישית אני מפחד לבצע את הבדיקה אבל שאני מרים אותה נראה מבית השחי נראה שעדיין הראש קצת נשמט. מעבר לזה הילדה חייכנית , מסתובבת בציר על הגב, לוקחת רגילים לצדדים ומתופסת רגליים בידיים שהיא על הגב. שהיא שוכבת על הבטן מרימה ראש יפה ומסתכלת לכל הכיוונים. כמו כן התחילה להביא ידיים לפה ולתפוס חפצים. האם יש לי מה לדאוג?

עידו שלום, בגיל 4 חודשים לא צריך להיות Head-lag, אך מהתיאור שלך נשמע שהמוטוריקה של בתך סבירה לגילה. למה להיות מודאג? אתה לא מבצע נכון את בדיקת ה-head-lag, וגם לא אמור לבדוק את בתך. אתם צריכים לפנות לרופא הילדים שלכם, שיבדוק את הילדה, ויגיד לכם אם יש בעיה או שצריך פיסיותרפיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים