ילד בן חמש מגלגל עיניים כשמתחיל לאכול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/07/2019 | 23:10 | מאת: לין

שלום רב, שמתי לב לאחרונה שבני בן ה-5 מגלגל עיניים תמיד כשהוא מתחיל לאכול כשאנחנו שואלים אותו למה הוא עושה ככה הוא טוען שזה בגלל שהוא עייף שמתי לב שזה גם קורה לו כמה שניות לפני שהוא נרדם . אשמח לדעת אם זאת תופעה שנתקלת בה ומה עליי לעשות?

לין שלום, יש מספר אבחנות אפשריות לגלגולי עיניים קצרים בזמן הארוחה (תלוי כמה זמן נמשך גלגול העיניים): טיק מוטורי, פרכוס, עצבוב אברנטי בין שרירי הלעיסה לעפעף, upgaze palsy. גלגול עיניים לפני השינה יכול להיות תופעה נורמלית, הנקראת Bell's phenomenon. בכל מקרה, אי אפשר לדון בגלגולי עיניים במסגרת הפורום. צריך לשאול אתכם שאלות רבות נוספות, לראות את הילד ולבדוק אותו. פנו לרופא הילדים או לנוירולוג-ילדים, רצוי עם סירטוני וידאו של גלגולי העיניים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים