בדיקתus מוח לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/07/2019 | 18:10 | מאת: לילי

שלום ביתי בת 4 חודשים הופנתה לus מוח בגלל תנועתיות יתר , והשטחת גולגולת (העדפת צד וטורטיקוליס). הבדיקה הראתה רק ממצא אחד שאשמח להבין מה משמעותו: הרחבה קלה של חלל אקסטרא אקסיאלי עם עיבוי נוזל בתוכו. מה זה אומר? תודה מראש

לילי שלום, כנראה שהתכוונת לכתוב "ריבוי נוזל בתוכו". בכל מקרה, לכולנו יש נוזל מחוץ למוח ובתוכו. סונר המוח הדגים שלבתך יש הרחבה קלה של הנוזל מחוץ למוח. יש חשיבות לדעת אם היקף הראש שלה הוא קטן מאד או גדול מאד, אבל אם היקף הראש תקין ויציב אז אין משמעות לריבוי הנוזל ולהרחבה הקלה. תשובתי אלייך היא כללית, אך כמובן שרק הרופא של בתך יכול לתת לך תשובה וודאית על משמעות הסונר במקרה הספציפי שלה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים