קורפוס קולוזום קטן או קצר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/07/2019 | 00:22 | מאת: מתן

היי יש לי שאלה אשתי בשבוע 31, ובעקבות מימצאים בצ'יפ הגנטי הופננו ל mri מוח עובר, ואולטרסאונד מוח עובר. את האולטרסאונד היא עשתה בשבוע 28 פלוס 3 והגודל של הקורפוס היה 31 מ"מ. בשבוע 30 היא עשתה mri והוא נשאר באותו גודל. אנחנו אומנם בייעוצים, אבל עד שהתורים יגיעו אנחנו רוצים לדעת משהו חשוב האם יש אפשרות תיאורית שהקורפוס ימשיך לגדול עם התקדמות הימים והשבועות של ההריון או כאן הוא נעצר, ואז צריך להתחיל לחשוב על ההשלכות? בגדול האם הוא אמור להמשיך לגדול או לא? תודה רבה

מתן שלום, לצערי אני לא יודעת לענות על שאלתך. כדאי להתיעץ עם נוירו-רדיולוג (כלומר, רופא מומחה בהדמיה של מערכת העצבים) שמומחה בסונר ו-MRI מוח של העובר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים