החזקת ראש לתינוק בן 9 חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/05/2019 | 21:53 | מאת: לינה

שלום.בני בן 9 חודשים לעיתים מפיל ראש למשך כחצי דקה או דקה ומרים חזרה זה קורה הרבה במשך היום. נמצא הרבה בתנוחת אוירון בשכיבה על הבטן ורוב היום נמצא גם על הבטן.לעיתים מרגיש כווץ ולעיתים כמו מכווץ את כל השרירים ממאמץ למרות שהפיזוטרפיסטית אומרת שהןא דווקא נראה היפוטוני . הכי מדאיג אותי נפילת הראש. זה עדין תקין בגיל זה?

לינה שלום, נפילות של הראש בגיל 9 חודשים הן בהחלט לא תקינות, ונפילות ראש למשך דקה הן לא תקינות בכל הגילאים. חשוב מאד להבין אם בזמן נפילות הראש בנך בהכרה מלאה ומגיב כשקוראים לו או נוגעים בו, אם הכיווץ בגוף מתרחש באותו זמן של צניחת הראש, וכן אם יש תנועות עיניים, בהיה, מצמוצים, תנועות או עווית בפנים, תנועות בידיים ורגליים, שינוי צבע, או קפיצות לא רצוניות בגוף. אתם צריכים לפנות דחוף לרופא הילדים שלכם כדי להבין במה מדובר , וכנראה גם לנוירולוג ילדים. בבקשה...

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים