אסימטריה קרן שמאלית 15 מ"מ

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/04/2019 | 16:18 | מאת: אתי

שלום ד"ר איילת הלווי, בתי בת החודשיים, אשר נולדה בלידה רגילה וטבעית בזמן, אובחנה עם ריפלוקס ועקב הקשתות גב רבות, רופא הילדים הפנה גם לus מוח. כרגע קיבלנו תשובה שיש הרחבה של קרן שמאלית עד 15 מ"מ, קרן ימנית 7 מ"מ. שאר ה us יצא תקין ולא נמצאו ממצאים נוספים. חשוב לי לציין שכל הסקירות היו תקינות בנוסף לדיקור מי שפיר שגם הוא היה תקין. הייתי שמחה לדעת מה אומרת תוצאה של הרחבה קרן שמאלית עד 15 מ"מ. תודה

אתי שלום, הרחבה של 15 מ"מ של הקרן של חדר המוח השמאלי היא הרחבה בינונית-משמעותית. ההבדל בין החדרים מכוון לכך שאין חסימה שמפריעה לניקוז החדרים. יתכן שהממצאים בסונר לא יגרמו לבעיה כלשהי, אך יש צורך לפנות לנוירולוג ילדים וליעוץ גנטי, ויתכן שיהיה צורך ב-MRI של המוח. טוב לדעת שמי השפיר והסקירות היו תקינים במהלך ההריון. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים