פענוח תוצאות EEG - בן שנה ו4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/04/2019 | 09:17 | מאת: לאה

שלום, עקב אירוע פרכוס ללא חום נשלחנו לבדיקת EEG עבור תינוק בן שנה ו4 חודשים. תוצאות הבדיקה: " תרשים שינה. פעילות הרקע אינה סדירה ומורכבת מתדירויות שונות וללא מאפייני שינה רגילים. לא ניכרת פעילות פילפטיפורמית או חשד למוקד אפילפטי. דרושה קורלציה קלינית." הבנתי שנשלל החדש לאפילפסיה אך האם יש בעייתיות אחרת בבדיקה? וכמו כן מה הכוונה ש"רושה קורולציה קלינית"? תודה רבה.

לאה שלום, רקע לא סדיר וללא מרכיבי שינה רגילים עלול להיות קשור לקשיים התפתחותיים או לבעיות נוירולוגיות, אך לא בהכרח. יתכן שהממצאים הללו חסרי משמעות. לכן "דרושה קורלציה קלינית", כלומר, האא"ג הוא תרשים בנקודה מסוימת בזמן, אך חשוב להכיר את התינוק ואת הרקע הרפואי, המיילדותי והמשפחתי שלו, ולעשות את הקשר בין הילד לבין הממצאים באא"ג שלו. פנו עם תשובת האא"ג לנוירולוג הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים