השלכות תפקודיות של ציסטות קטנות בחומר הלבן שנספגו

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/03/2019 | 22:55 | מאת: מרים

התינוק שלי נולד בשבוע 28 .באולטראסאונד אחרי שבועיים מהלידה אובחנו 2 ציסטות פירוונטוקולאריות אחת קטנה מימין ואחת בקוטר 8 ממ משמאל.באולטראסאונד אחרי..הציסטות נספגו.בבדיקת נוירוכירוגית התפתחותית בגיל 10 שבועות מתוקן, הבדיקה היתה תקין.בבדיקה בגיל 9 חודשים מתוקן השתנתה התמונה לחלוטין.המומחית כותבת שקיימת דיסטוניה בידיים עם הבדלי צד קלים וסימנים נוירולוגיים מרכזיים במרכז הגוף ויד שמאל משמשת עזר.יום למחרת בדקה אותו נוירולוגית אחרת אשר ציינה תמונה אחרת של שימוש בשתי ידיים וסימנים עדינים של חוסר שיווי משקל.מה ניתן לעשות?? 2 חוות דעת שונות?? ואיך ייתכן שבגיל 10 שבועות הבדיקה תקינה ואחרי מספר חודשים,תמונה שונה!

מרים שלום (למרות המצוקה שלך, פותחים ב"שלום/ערב טוב" ומסיימים ב"תודה"). לשאלתך - אכן חוות הדעת שונות, אך את מבקשת חוות דעת שלישית מרופאה שלא ראתה את הילד ולא מכירה את כל הפרטים לגבי המהלך מההריון ועד היום. מדוע בנך נבדק ע"י נוירולוגית אחת ולמחרת ע"י נוירולוגית נוספת? בכל מקרה, כדאי שתשאלי את שתיהן מה משמעות הממצאים בבדיקתן, למה יש הבדלים, והאם צריך בירור נוסף (כגון MRI מוח) ו טיפול (כגון פיסיותרפיה). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים