גלגול עיניים ורעד קל בגוף

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/03/2019 | 20:22 | מאת: נופר

היי, בני בן שנה ושלושה חודשים. לפני כמה חודשים שמתי לב לתופעה מוזרה בה הוא מגלגל עיניים כלפי מעלה לכ2 שניות ללא סימפטום נוסף, בעמידה ובישיבה וללא נפילה ואף מחזיק בקבוק ללא זריקתו על הרצפה בזמן התופעה. הדבר קרה פעמים בודדות כאשר הרופאת ילדים לא התרגשה מזה כי עשתה בדיקת ריפלקסים וראתה כי התפתחותו תקינה לגילו, אך שלחה לבדיקת eeg שנקבעה לשבוע בכל מקרה. בשבועיים האחרונים יום אחד היה עם חום גבוה ונוסף לגלגול עיניים היה לו רעד קל בגוף כמו פירכוס קל למספר שניות בודדות. מאז התופעה חוזרת כל יום לעיתים מספר פעמים ביום ואפילו כמה פעמים בשעה. בעמידה ובישיבה. היום שכב עם בקבוק במיטה ושתה וגלגל עיניים ורעד כמה וכמה פעמים תוך כדי אכילה כשהוא ממשיך לאכול מבלי להפסיק והצלחתי אף לצלם את זה. הדבר מדיר שינה מעיניי ומלחיץ אותי מאוד. מה זה יכול להיות?

נופר שלום, התיאור יכול להתאים לטיקים, פרכוסים, או הפרעות אחרות. אני ממליצה לפנות בדחיפות לנוירולוג עם סרטונים של תנועות העיניים והרעד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים