ילד עם DD וסימנים פיראמידלים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/03/2019 | 11:56 | מאת: מורן

שלום רב, אני במעקב עם בני אצל נוירולוגית מינקות היום בני בן 7 . בדוח האחרון הרופאה ציינה כי יש סימנים פיראמידלים ואפשרות לDD אני רוצה לדעת מה זה אומר מאחר והרופאה לא הסבירה

מורן שלום, זאת טעות חד משמעית לשאול אותי בפורום מה זה אומר, במקום לשאול את הרופאה שמכירה אתכם 7 שנים. בעיקרון, "סימנים פירמידלים" הם סימנים שמוצאים בבדיקה הנוירולוגית, המעידים על פגיעה במוח או בחוט השדרה. "DD" הכוונה לאבחנה מבדלת (הרופאה התכוונה כנראה לגורמים שונים לפירמידליות, או אולי לאבחנות אחרות שהן לא פירמידליות). אבל שוב - הכי הגיוני ונכון שתפני את שאלותייך לרופאה שמכירה אתכם 7 (שבע!) שנים, ולא לפורום שלא מכיר אתכם כלל. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים